Vandaag op het menu: Deens gevuld stokbrood, courgettesoep met zalm en reine claudedessert.
Deens gevuld stokbrood
Informatie- 2 personen
- 30+ minuten
- Voorgerecht
- 50 gram garnalen
- 1 eetlepel droge sherry
- ¼ komkommer
- 2 eetlepels yogonaise
- ½ eetlepel dille (vers of diepvries)
- 1 klein volkoren stokbrood
- Meng de garnalen met de sherry en laat dit 1 uur in de koelkast marineren.
- Schil de komkommer en snijd er 6 plakken van 1 cm van. Rasp de rest grof.
- Meng de geraspte komkommer met de yogonaise, de dille, de garnalen, en een beetje peper.
- Snijd van het stokbrood 4 stukken van ca. 4 cm en hol het brood uit.
- Druk in ieder stuk brood een plak komkommer als bodem en vul de stukken brood met het garnalenmengsel.
- Verdeel de gevulde stukken stokbrood over 2 borden.3
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 205 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 7 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 4 gram |
Courgettesoep met zalm
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Eenpansgerecht
- Groentegerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 4 dl bouillon
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij.
- Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 235 kcal | 400 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 7 gram | 35 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | ||
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Reine claudedessert
Ingrediënten- ½ vanillestokje
- 1 dl dessertwijn of andere zoete wijn
- Mespunt kaneel
- 2 eetlepel grote (sultana)rozijnen
- 500 gram reine claude of andere lekkere pruimen
- ½ zakje vanillesuiker
- ½ dl magere griekse yoghurt
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng de wijn met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in de wijn trekken.
- Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
- Warm de pruimen 1 minuut mee in de wijn.
- Laat dit afkoelen.
- Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het met de vanillesuiker door de wijn.
- Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 210 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum