Koninklijk dineren: koud kunstje!
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 6 sneetjes oud volkorenbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl bouillon
- 500 gram tomaten
- 1 kleine gele en 1 kleine groene paprika
- ½ komkommer
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Azijn
- 50 gram gekookte ham
- 50 gram chorizo of salami
Bereiding
- Snijd 3 sneetjes brood in dobbelsteentje.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes aan alle kanten bruin.
- Snijd de korst van de rest van het brood en week het brood in de bouillon.
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Maak de rest van de groente schoon.
- Snijd ¼ van de gele en de groene paprika en een stuk komkommer in kleine blokjes.
- Snijd de rest van de groente in stukken.
- Pureer de stukken groente met het brood en de bouillon in een keukenmachine of met een blender fijn.
- Laat dit goed koud worden.
- Maak de soep op smaak met cayennepeper en wat azijn.
- Snijd de ham en de chorizo in blokjes.
- Doe dit in aparte schaaltjes evenals de blokjes paprika, komkommer en brood. Geef dit bij de soep.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 565 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 15 gram |
Ga terug naar het weekmenu!
Bron
- Voedingscentrum