Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- Handje rozijnen
- 2 appels
- Kaneel
- 1 dl sinaasappelsap
- 20 gram boter of margarine
- 4 eetlepel melk
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in kort heet water wellen.
- Was de appels en boor de klokhuizen er uit.
- Laat de rozijnen uitlekken en vermeng ze met wat kaneel.
- Plaats de appels in een kleine steelpan en vul de holtes met de rozijnen. Schenk er het sinaasappelsap bij en laat de appels in 20 minuten gaar worden.
- Smelt de boter of margarine met de melk en los hierin de basterdsuiker op. Klop dit met een kleine garde tot het wat dik begint te worden.
- Plaats de appels in schaaltjes en verdeel de toffeesaus er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht tortilla met ui en kikkererwten, een tomatensalade en een sneetje meergranenbrood.
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 240 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 9 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum