Vandaag een recept met Griekse invloeden. Als hoofdgerecht Griekse rijst en als nagerecht wafels met rode bessen.
Griekse rijst
Informatie- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
- 2 vleestomaten
- 75 gram rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- Ca. 4 dl bouillon
- 10 zwarte olijven zonder pit
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ham in stukjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Bak de rauwe ham kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
- Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in 20 minuten gaar.
- Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
1 flinke venkel
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 430 kcal | 460 kcal | ||
Eiwit | 15 gram | 20 gram | ||
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | ||
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Wafel met rode bessen
Informatie- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
- 1 doosje (125 gram) rode bessen
- 1 eetlepel suiker
- 2 stuks luikse wafels
- 2 toefjes slagroom (spuitbus)
- Was de bessen en houd 2 mooie takjes achter voor garnering.
- Ris de rest van bessen van de takjes.
- Schep de suiker door de bessen en laat dit even staan.
- Leg de wafels op 2 bordjes en schep de bessen er over.
- Spuit er een toefje slagroom op en garneer met het takje bessen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 320 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum