Getty Images
Vandaag op het menu: Italiaanse broodsoep met als nagerecht gemarineerde bramen.
Italiaanse broodsoep
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vegetarisch hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 3 sneetjes (oud) bruinbrood
- 1 eetlepel olie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 dl groentebouillon
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 kleine courgette
- 1 klein potje witte bonen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Snijd het brood in dobbelsteentjes.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de tomaten met het vocht toe met de dobbelsteentjes brood en de bouillon.
- Verkruimel het pepertje er boven.
- Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
- Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
- Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
- Laat de witte bonen uitlekken en roer ze door de soep.
- Warm de soep goed door.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 410 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 20 gram |
Gemarineerde bramen
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 300 gram bramen
- ½ gram citroen
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel bessenlikeur of bessenjenever
Bereiding
- Was de bramen en laat ze goed uitlekken.
- Schil een heel dun reepje schil van de gewassen citroen en snijd dit klein. Pers de halve citroen uit.
- Meng in een schaal het citroensap, de stukjes schil, de honing en de likeur of bessenjenever.
- Schep de bramen er door en laat ze hierin 1 uur staan.
- Serveer de bramen in coupes.
- De gemarineerde bramen smaken ook heel lekker met een schepje biogarde yoghurt of een bolletje ijs.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 130 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum