Vandaag op het menu: kipsalade met kerriedressing en bosvruchtenijs met warme bramen als nagerecht.
Kipsalade met kerriedressing
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 5 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 theelepel currypasta
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- 6 sprieten bieslook
- 25 gram gepelde walnoten
- 200 gram gerookte kipfilet
- 2 bosuitjes
- 2 struikjes witlof
- 1 appel
Bereiding
- Maak een dressing van de yoghurt, de currypasta, de honing, citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de kip in blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Was het witlof en snijd de struikjes klein.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over. Meng alles door elkaar.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
2 volkorenbroodjes
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 335 kcal | 495 kcal | ||
Eiwit | 35 gram | 45 gram | ||
Koolhydraten | 20 gram | 40 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | ||
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Bosvruchtenijs met warme bramen
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 1 doosje bramen (125 gram)
- 1 dl rood druivensap
- 1 schijf citroen
- 2 theelepels maïzena
- 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs
- Was de bramen.
- Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook.
- Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen.
- Verwijder de schijf citroen.
- Meng de maïzena aan met een lepel water en bind hiermee het druivensap.
- Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum