Het is komkommertijd. Vandaag op het menu: komkommer met tartaar gevolgd door koningyoghurt met bramen.
Komkommer in het groen met tartaar
Ingrediënten- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- ½ groen pepertje
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 tartaartjes
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels zure room
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Groentegerecht
- Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af. Snijd de komkommer in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
- Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met wat zout en de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
- Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
- Roer er van het vuur af de zure room door.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 250 kcal | 445 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 7 gram | 45 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram | ||
Vezels | 3 gram | 6 gram |
Honingyoghurt met bramen
Ingrediënten- 125 gram bramen
- Stukje citroenschil
- 2 eetlepels honing
- Mespunt gemalen kardemom
- 2 dl magere griekse of turkse yoghurt
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
- Was de bramen.
- Snijd het citroenschilletje heel fijn.
- Meng de citroenschil en 1 eetlepel honing door de bramen.
- Verdeel de bramen over 2 coupes.
- Roer de rest van de honing en de kardemom door de yoghurt.
- Schep de yoghurt over de bramen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 150 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum