Dit heerlijke menu voor op de zaterdag bestaat uit een noedelsoepje gevolgd door een ananas-kokostrifle. Een echte aanrader om het weekend mee te vieren. Geschikt voor 2 personen en in ongeveer een half uurtje op tafel. Eet smakelijk!
Noedelsoep met kip
Ingrediënten- Stukje gemberwortel
- 1/2 rode peper
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 300 gram roerbakgroente
- 4dl kippenbouillon
- 50 gram taugé
- 100 gram miehoen
- Citroensap
- Vissaus
Bereiding
1. Schil het stukje gemberwortel en snijd het heel fijn.
2. Verwijder de rode peper en de pitjes. Snijd de peper klein.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
4. Bak de groente met de gember en de peper in de hete olie gaar en ruin.
5. Bak de roerbakgroente kort mee.
6. Voeg de kippenbouillon toe en kook de soep een paar minuten.
7. Was de taugé.
8. Voeg de miehoen en de taugé toe en laat de noedels gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
9. Maak de soep op smaak met wat citroensap en vissaus.
Allergie informatie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 435 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 5 gram |
Ananas-kokostrifle
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokos
- 1 kokosmakroon
- 1 klein blikje ananasstukjes op eigennagerecht sap
- 2 eetlepels ananas- of gemberjam
- 2dl magere chocoladevla
Bereiding
1. Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
2. Breek de kokosmakroon in stukjes en verdeel ze over 2 hoge glazen.
3. Laat de ananas uitlekken en houd 4 stukjes achter voor garnering.
4. Schep in ieder glas een lepel jam en verdeel de ananas erover.
5. Schenk de chocoladevla erop.
6. Garneer met de achtergehouden ananas en de geroosterde kokos.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Eiwit | 5 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vet | 7 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 4 gram |
- Voedingscentrum