Dit vegetarische hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
250 gram prei
100 gram wortel
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie alle soorten
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel kurkuma
4 dl (groente)bouillon (van tablet)
1 gedroogd chilipepertje
1 kleine pot witte bonen
100 gram kerstomaatjes
½ bosje koriander
2 eetlepels volle yoghurt
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
- Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
- Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Voeg de uitgelekte witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
- Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
- Roer op het laatst de koriander door de soep.
- Schep aan tafel de yoghurt op de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 400 kcal | 565 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 45 gram | 70 gram | ||
Vet | 9 gram | 10 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 30 gram | 35 gram |
Bron
- Voedingscentrum