Getty Images
Een heerlijk menu voor de zaterdagavond. Pittige bonensoep met koriander als hoofdgerecht en als dessert dadel-druivensalade. Dit vegetarische gerecht is geschikt voor twee persoenen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Lekker met volkoren brood.
Pittige bonensoep met koriander
Ingrediënten
- 250 gram prei
- 100 gram wortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 4 dl (groente)bouillon (van tablet)
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 kleine pot witte bonen
- 100 gram kerstomaatjes
- ½ bosje koriander
- 2 eetlepels volle yoghurt
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
- Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
- Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
- Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Voeg de uitgelekte witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
- Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
- Roer op het laatst de koriander door de soep.
- Schep aan tafel de yoghurt op de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 395 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 75 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 20 gram | 25 gram |
Dadel-druivensalade
Ingrediënten
- 4 dadels, geconfijt
- 100 gram witte druiven zonder pit
- Mespunt geraspte sinaasappelschil
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding
- Snijd de dadels in de lengte in repen.
- Was de druiven en halveer ze.
- Roer de geraspte sinaasappelschil door het sinaasappelsap.
- Meng alles door elkaar en verdeel het over 2 glazen schaaltjes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pittige bonensoep met koriander en
volkorenbrood.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 85 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum