Zaterdag: pittige bonensoep met koriander en dadel-druivensalade

Getty Images

Een heerlijk menu voor de zaterdagavond. Pittige bonensoep met koriander als hoofdgerecht en als dessert dadel-druivensalade. Dit vegetarische gerecht is geschikt voor twee persoenen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Lekker met volkoren brood.

Pittige bonensoep met koriander


Ingrediënten

  • 250 gram prei
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 4 dl (groente)bouillon (van tablet)
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kleine pot witte bonen
  • 100 gram kerstomaatjes
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels volle yoghurt
Bereiding
  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en de ui en knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het korianderzaad 2 minuten.
  4. Voeg de ui en de knoflook toe met de kurkuma en fruit dit even mee.
  5. Voeg de prei, de worteltjes en de bouillon toe.
  6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Kook de groente 5 minuten.
  7. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  8. Voeg de uitgelekte witte bonen en de tomaatjes toe aan de soep en warm dit mee.
  9. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
  10. Roer op het laatst de koriander door de soep.
  11. Schep aan tafel de yoghurt op de soep.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 395 kcal  560 kcal
Eiwit 20 gram  30 gram
Koolhydraten 45 gram  75 gram
Vet 10 gram  10 gram
Verzadigd vet 2 gram  2 gram
Vezels 20 gram  25 gram


Dadel-druivensalade

Ingrediënten

  • 4 dadels, geconfijt
  • 100 gram witte druiven zonder pit
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Bereiding

  1. Snijd de dadels in de lengte in repen.
  2. Was de druiven en halveer ze.
  3. Roer de geraspte sinaasappelschil door het sinaasappelsap.
  4. Meng alles door elkaar en verdeel het over 2 glazen schaaltjes.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pittige bonensoep met koriander en
volkorenbrood.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 85 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum