Een menu van allemansvrienden
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 400 gram tomaten
- 150 gram lams- of rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels provençaalse kruiden
- 10 olijven zonder pit
- 3 dl bouillon
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en een beetje zout.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
- Verdeel het gehakt er over en daarop de olijven.
- Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
- Schenk de bouillon er over.
- Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 345 kcal | |
Eiwit | 15 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum