Getty Images
De smaak van weekend!
Een zoet nagerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 250 gram rabarber
- ½ dl sinaasappelsap
- ± 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 100 gram aardbeien
Bereiding
1. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
2. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar.
3. Laat de rabarber afkoelen en maak het op smaak met basterdsuiker.
4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
5. Schep de aardbeien door de rabarber. Verdeel het over 2 coupes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met koriander-komkommersalsa, ijsbergsla met kerstomaatjes en augurk en gepofte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie | 135 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum