Zaterdag: Radicchio rosso met gekaramelliseerde walnoten

Koninklijk dineren: koud kunstje!

Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 kropje radicchio rosso
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 8 halve walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel balsamico azijn

Bereiding

  • Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  • Maak de radicchio schoon en snijd het in smalle repen.
  • Verdeel het over 2 borden en strooi de rozijnen er over.
  • Verwarm de margarine in een steelpan en bak hierin de walnoten.
  • Voeg de honing toe.
  • Verwarm het geheel tot alle walnoten een honinglaagje hebben.
  • Schep de noten uit de pan over de salade.
  • Roer 1 eetlepel water en de balsamico azijn door de overgebleven honing in de pan.
  • Roer dit tot een dressing en maak het op smaak met wat peper.
  • Druppel de dressing over de salade.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Gazpacho Andalou.

Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 140 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 1 gram

Ga terug naar het weekmenu!
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum