Koninklijk dineren: koud kunstje!
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 kropje radicchio rosso
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 8 halve walnoten
- 1 eetlepel honing
- ½ eetlepel balsamico azijn
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
- Maak de radicchio schoon en snijd het in smalle repen.
- Verdeel het over 2 borden en strooi de rozijnen er over.
- Verwarm de margarine in een steelpan en bak hierin de walnoten.
- Voeg de honing toe.
- Verwarm het geheel tot alle walnoten een honinglaagje hebben.
- Schep de noten uit de pan over de salade.
- Roer 1 eetlepel water en de balsamico azijn door de overgebleven honing in de pan.
- Roer dit tot een dressing en maak het op smaak met wat peper.
- Druppel de dressing over de salade.
Lekker met als hoofdgerecht Gazpacho Andalou.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 140 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Ga terug naar het weekmenu!
Bron
- Voedingscentrum