Zaterdag: rijst met kip en sperzieboontjes

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 bosuitje
  • (gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  3. Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  4. Bak de kip in de hete olie bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee.
  6. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  7. Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
  8. Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
  9. Was het bosuitje en snijd het in ringen.
  10. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
  11. Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
  12. De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
560 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum