Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 200 gram zilvervliesrijst
- 4 dl kippenbouillon
- 1 bosuitje
- (gerookt) paprikapoeder
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
- Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen.
- Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
- De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 560 kcal |
Eiwit | 35 gram |
Koolhydraten | 75 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum