Getty Images
Vandaag op het menu: spaghettini met aspergers en zalm en als nagerecht citroensorbet met appel.
Spaghettini met asperges en zalm
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 400 gram asperges
- 150-200 gram volkoren spaghettini of spaghetti
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram gerookte zalm
- ½ dl bouillon
- ½ dl droge witte wijn
- Mespunt tijm
Bereiding
- Snijd de punten van de asperges en halveer de punten in de lengte.
- Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk.
- Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Kook de spaghettini in ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de asperges ca. 6 minuten.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Doe de zalm bij de asperges en voeg de bouillon en de wijn toe.
- Warm dit snel door.
- Giet de spaghettini af en schep dit bij de asperges.
- Schep het geheel goed door en maak op smaak met wat peper en tijm.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 565 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 10 gram |
Citroensorbet met appel
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
- Balansdag
Ingrediënten
- ½ groene appel
- Limoensap
- 150 ml citroensorbetijs
- Poedersuiker
Bereiding
- Was de halve appel en snijd hem in 2 parten. Schaaf de parten in dunne plakjes en druppel er wat limoensap over.
- Verdeel de schijfjes appel over 2 bordjes.
- Schep het ijs er in kleine bolletjes op.
- Bestuif de randen van de bordjes met poedersuiker.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum