Vandaag staan er zonnige gerechten op het menu. Het hoofdgerecht is een Surinaamse kippensoep en het nagerecht is een banaan-ananasshake.
Surinaamse kippensoep
Informatie- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Eenpansgerecht
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 spaanse peper of een madame jeanette
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 kippenbouillontablet
- 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
- 2 pimentkorrels
- 100 gram mihoen
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Was de peper, maar houd hem heel.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui mee.
- Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
- Kook de soep ca. 8 minuten.
- Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de peper uit de soep.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 390 kcal | 505 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 50 gram | 70 gram | ||
Vet | 9 gram | 10 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 6 gram | 9 gram |
Banaan-ananasshake
Informatie- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
- 1 grote rijpe banaan
- 1½ dl ananassap
- 1 theelepel citroensap
- 2 bolletjes vanille-ijs
- Snijd uit de banaan 2 plakjes met schil voor garnering. Pel de rest van de banaan.
- Pureer de banaan in de keukenmachine of met een staafmixer met het ananassap, wat citroensap en het ijs tot een schuimige drank.
- Verdeel de shake over 2 glazen en steek de plak banaan op de rand van het glas.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 225 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum