Soepzaterdag.
Soep voor twee personen,
bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 ui
- 5 takjes peterselie
- 1 eetlepel olie
- Nootmuskaat
- 2½ dl bouillon
- 1 laurierblad
- 100 gram beenham
- 1 dl griekse, volle yoghurt
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Was de peterselie. Snijd de stelen in stukjes en knip het blad fijn.
- Fruit de ui met de peterseliestelen in de olie glazig.
- Voeg de tomaten toe met wat nootmuskaat, het laurierblad en de bouillon. Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
- Verwijder het laurierblad.
- Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine glad.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Warm de soep nog even goed door en maak hem op smaak met wat peper.
- Roer de klein geknipte peterselie door de yoghurt en maak dit op smaak met peper en een beetje zout.
- Garneer de soep aan tafel met een lepel van de peterselieroom.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 265 kcal | |
Eiwit | 15 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum