Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 (rode) uien
- 1 eetlepel olie
- 1 blikje kikkererwten
- 4 eieren
- Mespunt oregano
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in 15 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Schep de kikkererwten met wat peper en een beetje zout door de uien en laat ze kort mee warmen.
- Klop de eieren met wat peper, weinig zout en wat oregano los en giet ze in de pan.
- Laat de eieren in een paar minuten gaar worden.
- Keer de tortilla met behulp van een plat deksel of een groot bord en bak de andere kant nog een paar minuten.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en een sneetje meergranenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Rucola-tomatensalade
2 sneden meergranenbrood
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 300 kcal | 480 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum