Varkensvleescurry met mango en limoensoep toe.
Varkensvleescurry met aubergine
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel rode currypasta (pot)
- 100 gram sperziebonen of kousenband
- 3 kleine of 1 grote aubergine
- 1 grote groene chilipeper
- 1 eetlepel vissaus of sojasaus
- 2 theelepels citroensap
- ½ eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 10 basilicumblaadjes
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee.
- Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
- Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
- Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren.
- Doe de groente en de peper bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.
- Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap, de palmsuiker en de in stukjes gescheurde basilicum.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 225 kcal | 450 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 15 gram | 55 gram | ||
Vet | 8 gram | 10 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 6 gram | 9 gram |
Mango met limoensiroop
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 eetlepels suiker
- 1 mango
Bereiding
- Boen de limoen goed schoon.
- Snijd mooie reepjes van de schil. Pers de limoen uit.
- Breng het limoensap met de suiker aan de kook.
- Los de suiker op en laat het sap een beetje inkoken.
- Warm de reepjes schil even mee.
- Laat de siroop afkoelen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit.
- Meng de limoensiroop door de mango.
- Verdeel het over 2 glazen coupes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensvleescurry met aubergine en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 155 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum