Een zaterdag zonder zorgen. Met het menu van vandaag moet dat lukken. Eerst een visburger met lekkere tomaten-radijssalade en toe een heerlijke aardbeienkwarkshake. Eet smakelijk!
Visburgers met een broodje
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 kleine gekookte aardappel
- 100 gram zalmfilet
- 100 gram gepelde garnalen
- Dille (vers of diepvries)
- Citroensap
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 volkorenbroodjes
- 4 augurken, zoetzuur
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken.
- Snijd de zalmfilet in stukken.
- Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof.
- Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe.
- Pureer dit met elkaar. Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap, peper en een beetje zout.
- Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken.
- Vorm er 4 platte burgers van en bestuif ze met wat bloem.
- Laat de visburgers afgedekt minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
- Bak de burgers in de hete margarine in 10-12 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met plakjes augurk en een visburger.
Menusuggestie
Lekker met een tomaten-radijssalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 tomaten
- 1 bosje radijs
- azijn
- 10 sprieten bieslook
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 475 kcal | 515 kcal |
Eiwit | 35 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 50 gram | 55 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
__________________________________________________________
Aardbeienkwarkshake
Ingrediënten
- 200 gram aardbeien
- 2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
- 150 gram kwark
- 1 bolletje vanille-ijs
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon en houd 2 mooie achter voor garnering.
- Klop de rest van de aardbeien met de siroop, de kwark en het ijs in de keukenmachine of met een (staaf)mixer luchtig en glad.
- Verdeel dit over 2 hoge glazen en steek de achtergehouden aardbeien op de rand.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 165 kcal |
Eiwit | 9 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 3 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum