Een nagerecht voor 12 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- Voor een (boterkoek)vorm van 26 cm doorsnee
- 1 citroen
- 100 gram oranjasnipper (gekonfijte sinaasappelschilletjes)
- 1 beschuit
- 100 gram amandelen
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 40 gram suiker
- 1½ theelepel bakpoeder
- 125 gram bloem
- 1½ dl sinaasappelsap
Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp de schil er af.
- Snijd de oranjesnippers klein.
- Wrijf de beschuit fijn en meng de geraspte citroenschil er door.
- Bestrijk de bakvorm met wat margarine en bestrooi hem met het beschuit-citroenmengsel.
- Verdeel de helft van de oranjesnippers er over.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maal of hak de amandelen grof.
- Was de abrikozen en snijd ze klein.
- Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
- Roer de margarine met de suiker romig en voeg de eidooiers en het hele ei toe.
- Meng het bakpoeder door de bloem.
- Voeg om en om de bloem en het sinaasappelsap toe aan het margarine-eimengsel.
- Schep er de amandelen, de abrikozen en de rest van de oranjesnippers door.
- Spatel de eiwitten er door en doe de massa in de vorm.
- Bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
- Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd hem in 12 punten.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, witlof en
aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 170 kcal |
Eiwit | 5 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 2 gram |