Zondag: Bief met sjalotjes in rode wijn

Klassiek met een vleugje nieuw.

Vleesgerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 5 sjalotjes
  • 200 gram biefstuk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 2 theelepels honing
  • Tijm

Bereiding

  • Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  • Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  • Verwarm de margarine en bak hierin de biefstuk in 2 minuten bruin.
  • Schep de blokjes uit de pan.
  • Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
  • Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
  • Maak de saus op smaak met de honing en wat tijm.
  • Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 255 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 8 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 1 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum