Klassiek met een vleugje nieuw.
Vleesgerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 0-15 minuten.
bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 5 sjalotjes
- 200 gram biefstuk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl rode wijn
- 2 eetlepels kookroom light
- 2 theelepels honing
- Tijm
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin de biefstuk in 2 minuten bruin.
- Schep de blokjes uit de pan.
- Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
- Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
- Maak de saus op smaak met de honing en wat tijm.
- Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 255 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum