Zondag: Biefstuk met kruiden-tomatensalsa

Heerlijk gekruide biefstuk.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Tijm
  • 2 biefstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  • Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Was de kruiden en knip ze klein.
  • Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.
  • Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.
  • Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.
  • Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
  • Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.
  • Geef de salsa er bij.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 215 kcal 380 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 2 gram 30 gram
Vet 10 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum