Heerlijk gekruide biefstuk.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 100 gram kerstomaatjes
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels kappertjes
- Tijm
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.
- Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.
- Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.
- Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
- Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.
- Geef de salsa er bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 215 kcal | 380 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum