Nagerecht voor 8 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 100 gram bosbessen of blauwe bessen
- 100 gram bloem
- Mespunt bakpoeder
- 3 eetlepels suiker
- Mespunt geraspte citroenschil
- 1 ei
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- Ca. 2 eetlepels melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de bessen schoon en dep ze droog.
- Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom.
- Voeg het ei, de margarine en de melk toe.
- Klop dit tot een glad deeg.
- Schep voorzichtig de bessen door het deeg.
- Verdeel het over de papieren bakvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
- De muffins zijn een beetje vochtig.
- Eet ze warm of lauw.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met salie, snijbonen en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 100 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 3 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum