Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- Margarine
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 150 gram bosvruchten (diepvries)
- Stukje sinaasappelschil
- 1 eiwit
- Poedersuiker
- Bestrijk 2 ovenvaste (soufflé)schaaltjes dun met wat margarine en bestrooi ze met basterdsuiker.
- Warm de oven met onderin een bakplaat voor, op 200° C.
- Doe de bosvruchten met de sinaasappelschil in een pan.
- Laat het fruit ontdooien en kook het in 5 minuten zacht.
- Verwijder de sinaasappelschil en pureer het fruit met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Roer er de helft van de basterdsuiker door.
- Laat het vruchtenmoes afkoelen.
- Klop het eiwit met de rest van de basterdsuiker stijf.
- Schep in ieder schaaltje een lepel van het vruchtenmoes en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.
- Verdeel dit over de schaaltjes.
- Plaats de schaaltjes op de hete bakplaat en laat ze in 12-15 minuten rijzen en gaar worden.
- Bestrooi ze met poedersuiker en serveer direct.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een ongepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 140 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 2 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum