Voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 100 gram oesterzwammen
- 1½ bosuitje
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 3 dl groente- of runderbouillon
- 25 gram taugé
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in smalle repen.
- Snijd het bosuitje in smalle ringen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de oesterzwammen en de uienringetjes 1 minuut.
- Strooi er peper en wat tijm over.
- Breng de bouillon aan de kook en giet de kokende bouillon bij de oesterzwammen.
- Roer de taugé er door en verdeel de bouillon over 2 borden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht hartige rijsttaart.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde per persoon | |
Recept | |
Energie | 75 kcal |
Eitwit | 3 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
Vet | 5 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum