Zondag: entrecotes met kruidenjus

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.

Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 entrecotes
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 laurierbladen
  • ½ theelepel tijm
  • 1 dl bouillon
  • 1 partje citroen
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje.
  2. Wrijf het vlees in met de knoflook, peper en weinig zout.
  3. Snijd de ham in reepjes.
  4. Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook, de ham en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan.
  5. Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
  6. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los.
  7. Voeg de rauwe ham, laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken.
  8. Knip de peterselie klein en roer dit door de jus.
  9. Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.

Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

    600 gram witlof
    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham, margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
   
 Recep  Menu
Energie
230 kcal
 395 kcal
Eiwit
25 gram
 30 gram
Koolhydraten
1 gram
 30 gram
Vet
15 gram
 15 gram
Verzadigd vet
3 gram
 3 gram
Vezels
0 gram
 5 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum