Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 entrecotes
- 1 plakje rauwe ham
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 laurierbladen
- ½ theelepel tijm
- 1 dl bouillon
- 1 partje citroen
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje.
- Wrijf het vlees in met de knoflook, peper en weinig zout.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook, de ham en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan.
- Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
- Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los.
- Voeg de rauwe ham, laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken.
- Knip de peterselie klein en roer dit door de jus.
- Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
600 gram witlof
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham, margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||
Recep | Menu | ||
Energie | 230 kcal | 395 kcal | |
Eiwit | 25 gram | 30 gram | |
Koolhydraten | 1 gram | 30 gram | |
Vet | 15 gram | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | |
Vezels | 0 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum