Als voorgerecht staat een garnalensalade op het menu. Het hoofdgerecht is varkensoester met champignons. Meloen met gember sluiten de maaltijd af.
Garnalensalade
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
- Speciale gelegenheidsgerecht
Ingrediënten
- 3 takjes koriander
- 1 bosuitje
- Stukje komkommer
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- 150 gram garnalen
Bereiding
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
- Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
- Maak een sausje van het citroensap, de honing, de koriander, peper en een beetje zout.
- Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.
- Strooi de uienringetjes er over en druppel het sausje er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met champignons,
groene kool en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 15 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 1 gram |
Varkensoester met champignons
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 150 gram champignons
- 1 kleine sjalot
- 2 varkensoesters
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
Bak de champignons en de sjalot in de achtergebleven margarine snel bruin.
Schep de champignons op het vlees.
Giet 1 dl water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.
Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram groene kool
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 210 kcal | 395 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 1 gram | 30 gram | ||
Vet | 10 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram | ||
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Meloen met gember
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 2 schijven meloen
- 1 sinaasappel
- 4 bolletjes gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
Bereiding
- Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
- Meng het opgevangen sinaasappelsap met de gembersiroop, de likeur en de geraspte sinaasappelschil.
- Schep de sinaasappelpartjes en de gember voorzichtig door de meloenbolletjes.
- Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
- Voedingscentrum