Zondag: garnalensalade, varkensoester met champignons, meloen met gember

Als voorgerecht staat een garnalensalade op het menu. Het hoofdgerecht is varkensoester met champignons. Meloen met gember sluiten de maaltijd af.

Garnalensalade

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Voorgerecht
  • Speciale gelegenheidsgerecht

Ingrediënten

  • 3 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • Stukje komkommer
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram garnalen

Bereiding

  1. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  2. Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
  4. Maak een sausje van het citroensap, de honing, de koriander, peper en een beetje zout.
  5. Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen er over.
  6. Strooi de uienringetjes er over en druppel het sausje er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met champignons,
groene kool en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 115 kcal
Eiwit
 15 gram
Koolhydraten
 10 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 1 gram

 

Varkensoester met champignons

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht 

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 1 kleine sjalot
  • 2 varkensoesters
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
    Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
    Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
    Bak het vlees in ca. 12 minuten in de hete margarine bruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm.
    Bak de champignons en de sjalot in de achtergebleven margarine snel bruin.
    Schep de champignons op het vlees.
    Giet 1 dl water in de pan en roer het aanbaksel los. Kook de jus even door.

Menusuggestie
Lekker met groene kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    500 gram groene kool
    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 210 kcal
 395 kcal
Eiwit
 25 gram
 30 gram
Koolhydraten
 1 gram
 30 gram
Vet
 10 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram
 3 gram
Vezels
 2 gram
 10 gram


Meloen met gember

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 2 schijven meloen
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur

Bereiding

  1. Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  3. Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
  4. Meng het opgevangen sinaasappelsap met de gembersiroop, de likeur en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Schep de sinaasappelpartjes en de gember voorzichtig door de meloenbolletjes.
  6. Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje er over. 
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 115 kcal
Eiwit
 1 gram
Koolhydraten
 25 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum