Zondag: Gehaktballetjes in groentesaus

Getty Images

Smakenfeestje

Ingrediënten

  • Stuk ui
  • ½ teentje knoflook
  • 8 olijven
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine courgette
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding   

  • Rasp het stuk ui.
  • Pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Snijd de olijven klein.
  • Maak de tartaar aan met het uimengsel, de olijven, de ras el hanout, peper en een beetje zout.
  • Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast afgedekt 20 minuten opstijven.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de uien ieder in 8 parten, de courgette in halve plakken en de tomaten in parten.
  • Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
  • Voeg de groente toe met paprikapoeder, de tomatenpuree en een scheutje water.
  • Stoof alles in 10 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 250 kcal 415 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 15 gram 40 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum