Getty Images
Smakenfeestje
Ingrediënten
- Stuk ui
- ½ teentje knoflook
- 8 olijven
- 150 gram rundertartaar
- 1 theelepel ras el hanout
- 2 (rode) uien
- 1 kleine courgette
- 4 tomaten
- 1 eetlepel olie
- Paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Rasp het stuk ui.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de tartaar aan met het uimengsel, de olijven, de ras el hanout, peper en een beetje zout.
- Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast afgedekt 20 minuten opstijven.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de uien ieder in 8 parten, de courgette in halve plakken en de tomaten in parten.
- Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
- Voeg de groente toe met paprikapoeder, de tomatenpuree en een scheutje water.
- Stoof alles in 10 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 250 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum