Groente en aardappelen met een citroensorbet toe.
Geroosterde groente met aardappelen
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- Stuk knolselderij
- 200 gram spruitjes
- 1 (rode) ui
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Mespunt tijm
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd het stuk knolselderij in blokjes.
- Halveer eventueel grote spruiten.
- Kook de aardappelen 10 minuten. Kook de knolselderij en de spruitjes 5 minuten met de aardappelen mee.
- Snijd de ui in partjes.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in stukken.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Giet de aardappelen met de groente af.
- Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper, een beetje zout en de tijm en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de teentjes knoflook er tussen.
- Laat het gerecht afgedekt (met deksel of aluminiumfolie) in ca. 40 minuten gaar worden.
- Verwijder eventueel de laatste 10 minuten de deksel of het aluminiumfolie om de aardappelen en de groente te laten kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 420 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 10 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Citroensorbet met appel
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Balansdag
Ingrediënten
- ½ groene appel
- Limoensap
- 150 ml citroensorbetijs
- Poedersuiker
Bereiding
- Was de halve appel en snijd hem in 2 parten. Schaaf de parten in dunne plakjes en druppel er wat limoensap over.
- Verdeel de schijfjes appel over 2 bordjes.
- Schep het ijs er in kleine bolletjes op.
- Bestuif de randen van de bordjes met poedersuiker.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Eiwit | 0 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum