Dit lekkere nagerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
1 eetlepel rozijnen
1 dl appelsap
2 speculaasjes
2 appels
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in een beetje appelsap wellen.
- Breek de speculaasjes in grove kruimels.
- Meng de rozijnen met de helft van de speculaaskruimels.
- Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
- Maak de holtes nog wat groter.
- Plaats de appels in ovenvaste schaaltjes.
- Vul de holtes met het mengsel. Plaats de appels in een kleine steelpan.
- Druppel de rest van het appelsap er over en strooi de rest van de speculaaskruimels er over.
- Laat de appels op klein vuur in ca. 20 minuten zacht worden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoenragout met zuurkool en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum