Zondag: heldere hete soep, lamskebab met tomatensaus, Aardbei-rabarbersaus

Vandaag op het menu: heldere hete soep gevolgt door lamskebab met tomatensaus. Het nagerecht van vandaag is aarbei-rabarbersaus.

Heldere hete soep

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Balansdag
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • Stukje prei
  • 100 gram (grot)champignons
  • ½ rood pepertje
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Was het pepertje, verwijder de pitjes en snijd het pepertje in ringetjes.
  4. Breng de bouillon aan de kook en voeg de prei, de champignons en de peper toe.
  5. Kook de soep nog 2 minuten.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 25 kcal
Eiwit
 2 gram
Koolhydraten
 1 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 2 gram

Lamskebab met tomatensaus

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram tomaten
  • ½-1 eetlepel azijn
  • 4 takjes koriander
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Houd 2 lepels hiervan achter.
  4. Voeg bij de rest de tomaten en de helft van het korianderblad en pureer dit grof. Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn, peper en een beetje zout.
  5. Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, de gemalen komijn, peper en wat zout.
  6. Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat.
  7. Gril de kebab op de barbecue of een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
  8. Geef de tomatensaus er bij.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 250 kcal
 570 kcal
Eiwit
 20 gram
 30 gram
Koolhydraten
 9 gram
 70 gram
Vet
 15 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 6 gram
 7 gram
Vezels
 4 gram
 10 gram

Aardbei-rabarbersaus.

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bolletjes ijs

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine. Maak het op smaak met de vanillesuiker en de gewone suiker.
  3. Eet de aardbei-rabarbersaus bij vanille-ijs, yoghurt, vanillevla of griesmeelpudding.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 205 kcal
Eiwit
 3 gram
Koolhydraten
 30 gram
Vet
 6 gram
Verzadigd vet
 4 gram
Vezels
 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum