Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
2 sjalotjes200 gram biefstuk
1½ eetlepel vloeibare margarine
1 dl rode wijn
2 eetlepels kookroom light
½ eetlepel bosvruchtenjam of bessengelei
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin de blokjes biefstuk in 2 minuten bruin.
- Schep ze uit de pan.
- Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
- Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
- Maak de saus op smaak met de jam.
- Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 240 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum