Smakenfeestje
Ingrediënten
- 1 blikje kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ citroen
- 1 kleine winterwortel
- ½ bosje radijs
Bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat peper en een beetje zout door.
- Doe de humus in een schaaltje.
- Maak de wortel schoon.
- Snijd de wortel in dunne repen.
- Maak de radijs schoon en halveer ze.
- Geef de groente met de humus als dip.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 215 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum