Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 150 gram witte druiven
- 10 gram boter
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 bolletjes vanille-ijs
- Kaneel
Bereiding
- Was de druiven, halveer ze en wip de pitjes er uit.
- Verwarm de boter en roer de honing er door.
- Voeg de druiven toe en warm ze 1 minuut mee.
- Voeg het sinaasappelsap toe.
- Schep het ijs in glazen coupes en verdeel de warme druiven er over.
- Stuif er wat kaneel over.
- Kies eventueel voor pitloze druiven en halveer ze.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees met koriander, geroerbakte courgette en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 245 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 6 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum