Dit hoofdgerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en is ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
200 gram kalkoenfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel sojasaus
Mespunt kaneel
½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1 (rode) ui
1 stengel bleekselderij
1 eetlepel olie
1 eetlepel bloem
1½ dl bouillon
Bereiding
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
- Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
- Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
- Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
- Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
- Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
- Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
- Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 245 kcal | 370 kcal | ||
Eiwit | 30 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram | ||
Vet | 7 gram | 7 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | ||
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum