Zondag: kalkoenragout met zuurkool

Dit hoofdgerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten en is ideaal voor de balansdag.

Ingrediënten
    200 gram kalkoenfilet
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel sojasaus
    Mespunt kaneel
    ½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
    1 (rode) ui
    1 stengel bleekselderij
    1 eetlepel olie
    1 eetlepel bloem
    1½ dl bouillon

Bereiding

  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  • Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
  • Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
  • Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  • Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
  • Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
  • Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
  • Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
  • Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
  • Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
  • Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
  • Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen. 

Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
   Recept Menu
Energie
 245 kcal
 370 kcal
Eiwit
 30 gram
 30 gram
Koolhydraten
 15 gram
 40 gram
Vet
 7 gram
 7 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 1 gram
Vezels
 8 gram
 10 gram

Klik hier om terug te gaan naar het weekmenu

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum