Zondag: kippenbouillon met taugé, roerbakreepjes met wasabi, citroentaartje

De week wordt afgesloten met een mix van stevige smaken. Het voorgerecht is een kippenbouillon met taugé. Als hoofdgerecht staan roerbakreepjes met wasabi op het menu. De maaltijd wordt afgesloten met een citroentaartje.

Kippenbouillon met taugé


Informatie
  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Balansdag
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 3 takjes selderij
  • 25 gram taugé
  • 3 dl kippenbouillon
  • ½ eetlepel gebakken uitjes

Bereiding

  1. Was de selderij en de taugé. Knip de blaadjes selderij klein.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er de taugé door.
  3. Neem de pan van het vuur en roer er de selderij door.
  4. Verdeel de bouillon over 2 borden en strooi de gebakken uitjes er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roerbakreepjes met wasabi en mie.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 15 kcal
Eiwit
 1 gram
Koolhydraten
 1 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 0 gram


Roerbakreepjes met wasabi

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels wasabipasta (tube)
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram roerbakvleesreepjes
  • 100 gram champignons
  • 400 gram broccoli
  • 1 dl bouillon (van tablet)

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een schaal uit.
  2. Roer er de wasabipasta en 1 eetlepel olie door en meng de vleesreepjes er door. Laat dit even staan.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in kleine roosjes.
  5. Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  6. Roerbak de champignons kort mee. Voeg de broccoli en de bouillon toe en laat het geheel in nog eens 5 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig...
    6 opscheplepels mie

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 285 kcal
 500 kcal
Eiwit
 35 gram
 40 gram
Koolhydraten
 2 gram
 45 gram
Vet
 15 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 3 gram
 3 gram
Vezels
 7 gram
 9 gram


Citroentaartje

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • ½ dl zoete witte wijn
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 2 eetlepel citroen- of sinaasappelmarmelade
  • ½ dl slagroom
  • 4 kletskoppen

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd van de schil mooie reepjes af zonder het wit.
  2. Pers een halve citroen uit.
  3. Breng het citroensap met de schilletjes, de wijn en de suiker aan de kook en laat dit in ca. 3 minuten inkoken.
  4. Haal de schilletjes uit de vloeistof en laat alles afkoelen.
  5. Roer de marmelade door de saus.
  6. Klop de slagroom stijf en klop 2 eetlepels van de saus mee.
  7. Leg op twee borden een kletskop en verdeel het roommengsel er over. Dek dit af met de andere kletskop.
  8. Garneer met de citroenschilletjes en druppel de rest van het citroensausje er naast.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht roerbakreepjes met wasabi en mie.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 220 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten
 20 gram
Vet
 10 gram
Verzadigd vet
 6 gram
Vezels
 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum