Getty Images
Het menu van vanavond is een heus sprankelend voorjaarsfeestje. Kruidensalade vooraf, kalkoencurry als hoofdgrecht en heerlijke aardbeiensoep toe. Eet smakelijk!
Kruidensalade met sperzieboontjes
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sprietjes bieslook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepel olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- Mespunt tijm
- 4 blaadjes rode sla
- 1 tomaat
- 2 plakjes serano of parmaham
- 25 gram rucola
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in water met een beetje zout beetgaar.
- Laat de sperziebonen uitlekken.
- Was de kruiden.
- Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm, peper en wat zout.
- Snijd de rode sla in repen.
- Was de tomaat en snijd hem in parten.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verdeel de rucola, de rode sla, de tomaat, de sperziebonen en de ham over twee borden.
- Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over.
- Druppel de dressing er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 150 kcal |
Eiwit | 6 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
Vet | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 2 gram |
__________________________________________________________
Kalkoencurry met groente en rozijnen
Ingrediënten
- 250 gram prei
- 1 courgette
- 2 eetlepels rozijnen
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel currypasta (pot)
- 1 dl kokosmelk
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen.
- Was de rozijnen.
- Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de currypasta kort mee.
- Voeg de groente, de rozijnen en de kokosmelk toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
- Maak de curry op smaak met een beetje vissaus.
- Roer er van het vuur af de yoghurt door.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 350 kcal | 585 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 8 gram | 8 gram |
Vezels | 5 gram | 9 gram |
__________________________________________________________
Aardbeiensoep
Ingrediënten
- 300 gram aardbeien
- ½ dl sinaasappelsap
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- ½ theelepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels yoghurt
- Muntblaadjes
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon.
- Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
- Pureer de rest van de aardbeien met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Maak de aardbeiensoep op smaak met de basterdsuiker en de azijn.
- Verdeel de aardbeiensoep over 2 soepborden of schaaltjes.
- Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes.
- Garneer de soep met een lepel yoghurt, plakjes aardbei en een paar blaadjes munt.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 80 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum