Het zuiderse genieten.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 4 takjes selderij
- 200 gram bloemkool
- 1 tomaat
- ¾ eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl (groente)bouillon
- ½ dl melk
- 4 blaadjes basilicum
- 2 theelepels pesto
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
- Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
- Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
- Roer er de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicum door.
- Garneer de soep met de pesto.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Mexicaanse salade.Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 120 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 5 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum