Zondag: Kruidige bloemkoolsoep

Het zuiderse genieten.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 4 takjes selderij
  • 200 gram bloemkool
  • 1 tomaat
  • ¾ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl (groente)bouillon
  • ½ dl melk
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 theelepels pesto

Bereiding

  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Was de selderij, hak de steeltjes klein en bewaar de blaadjes.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  • Ontvel de tomaat en snijd hem in stukjes.
  • Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot en de selderijsteeltjes. Voeg wat peper toe.
  • Doe er de bloemkool, de tomaat en de bouillon bij en breng dit aan de kook. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
  • Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Verdun de soep met de melk en warm de soep nog even door.
  • Roer er de kleingesneden selderijblaadjes en de basilicum door.
  • Garneer de soep met de pesto.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Mexicaanse salade.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 120 kcal  
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 4 gram  
Koolhydraten 5 gram  
Vet 9 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 3 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum