Zondag: kruidige kip met paprika, maissoep en bebitas frutas

Getty Images

Het laatste gerecht van deze week. Een totaal gerecht van voor tot na. Een heerlijk begin van de nieuwe week.

Voorgerecht: maïssoep

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel
  • 3 dl bouillon
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 dunne prei
  • 1 klein blikje maïskorrels (+150 gram)
  • Dille 

Bereiding
1. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
2. Kook de aardappelblokjes in bouillon gaar.
3. Bak het spek bruin en knapperig.
4. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
5. Bak de preiringen mee met het spek.
6. Pureer de aardappel met de bouillon en schenk dit bij het prei- sprekmengsel.
7. Voeg de maïs toe en kook de soep nog 5 minuten.
8. Strooi er wat dille over.

Menusuggestie: lekker in combinatie met het hoofdgerecht kruidige kip met paprika, witlofsalade en volkoren macaroni.

Extra informatie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie   125 kcal  
Eiwit   5 gram  
Koolhydraten   15 gram  
Vet   5 gram  
Verzadigd vet   2 gram  
Vezels   3 gram  


Hoofdgerecht: kruidige kip met paprika

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • een halve theelepel kaneel
  • een halve theelepel gemalen komijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 rode paprika's

Bereiding
1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Neem het vel van de kippenbouten.
3. Bak de kip in de hete margarine bruin.
4. Bak de ui en de knoflook even mee.
5. Voeg de specerijen toe en bak ze even mee.
6. Giet er de bouillon bij en stoof de kip 30 minuten.
7. Maak de paprika's schoon en snijd ze in repen.
8. Doe de paprika bij de kip en stoof ze in nog 15 minuten verder gaar.

Menusuggestie en benodigdheden: lekker met een witlofsalade met sesamdressing en volkoren macaroni.

Witlofsalade met sesamdressing
1. 6 kleine aardappelen.

Extra informatie allergie: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket. 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie   385 kcal   635 kcal
Eiwit   45 gram   55 gram
Koolhydraten   8 gram   45 gram
Vet   15 gram   25 gram
Verzadigd vet   4 gram   5 gram
Vezels   3 gram   9 gram


Nagerecht: Bebitas frutas

Ingrediënten

  • 300 gram fruit, bijv. stuk sinaasappel, peer, appel, aardbeien
  • 6 klontjes ijs.
  • 2 dl koude halfvolle melk
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

Bereiding
1. Maak het fruit schoon en snijd het in stukken.
2. Sla de ijsklontjes in een schone theedoek tot grijs.
3. Klop het fruit met het ijs, de melk en de basterdsuiker in de keukenmachine of met een blender tot een schuimige shake. 

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie   165 kcal  
Eiwit   4 gram  
Koolhydraten   30 gram  
Vet   2 gram  
Verzadigd vet   1 gram  
Vezels   3 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum