Iedereen chefkok.
Hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten
- 25 gram hazelnoten
- 2 stukjes lamsfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- ½ eetlepel citroensap
Bereiding
- Hak de hazelnoten klein.
- Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
- Bestrooi de lamsfilets met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 6 minuten bruin en rosé van binnen.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Doe de basterdsuiker en ½ dl water in de pan en roer het aanbaksel los.
- Voeg de hazelnoten toe en breng de saus aan de kook.
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
- 600 gram witlof
Allergie info: Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 320 kcal | 475 kcal |
Eiwit | 20 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 35 gram |
Vet | 25 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 1 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum