Zomers Lamvlees
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram lamsvlees
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 dl bouillon
Bereiding
- Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het lamsvlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg peper, weinig zout, het komijn, het gemberpoeder, de abrikozen en de bouillon toe.
- Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en geroosterde krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 400 gram krielaardappeltjes met schil
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 335 kcal | 575 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 50 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram |
Vezels | 4 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum