Maïssoep met aardappel
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 aardappel
- 4 dl bouillon
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 1 klein blikje maïskorrels (± 150 gram)
Bereiding
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in de bouillon gaar.
- Bak het spek bruin en knapperig.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Bak de preiringen mee met het spek.
- Pureer de aardappel met de bouillon en schenk dit bij het prei-spekmengsel.
- Voeg de maïs toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Strooi er wat dille over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees met abrikozen, broccoli en geroosterde krielaardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 125 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 4 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum