Zondag: Maïssoep

Maïssoep met aardappel

Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 aardappel
  • 4 dl bouillon
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje maïskorrels (± 150 gram)
    

Bereiding

  • Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in de bouillon gaar.
  • Bak het spek bruin en knapperig.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Bak de preiringen mee met het spek.
  • Pureer de aardappel met de bouillon en schenk dit bij het prei-spekmengsel.
  • Voeg de maïs toe en kook de soep nog 5 minuten.
  • Strooi er wat dille over.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees met abrikozen, broccoli en geroosterde krielaardappeltjes.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 125 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 4 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 2 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum