Zondag nagerecht: Citroenrijst met rabarber

Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. 

Ingrediënten

1 citroen
2½ dl halfvolle melk
50 gram dessertrijst
Ca. 2 eetlepels witte basterdsuiker
2 stengels rabarber
1 dl sinaasappelsap
 

Bereiding

  • Boen de citroen goed schoon.
  • Rasp ca. 1 theelepel van de schil af.
  • Snijd van een ander stuk van de schil mooie reepjes of sliertjes.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Kook hierin onder af en toe roeren de rijst met de geraspte citroenschil gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Laat de rijst afkoelen.
  • Maak de rijst op smaak met een beetje citroensap en ca. 1 eetlepel basterdsuiker.
  • Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ca. 4 cm.
  • Kook de rabarber in het sinaasappelsap gaar en laat afkoelen.
  • Maak de rabarber op smaak met wat basterdsuiker.
  • Verdeel de citroenrijst over 2 schaaltjes en schep de rabarber er op. Garneer met sliertjes citroenschil.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht bief in rode wijnsaus, sperziebonen en
aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept 
Energie 240 kcal 
Eiwit 7 gram
 
Koolhydraten 45 gram
 
Vet 2 gram 
Verzadigd vet
 1 gram 
Vezels 3 gram
 
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum