Deze papillot met zalm en prei heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Het recept is voor 2 personen bedoeld.
Ingrediënten
200 gram prei
2 moten zalmfilet
2 theelepels dille (diepvries of vers)
½ eetlepel olie
Bakpapier of aluminiumfolie
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
- Verdeel de prei over 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie.
- Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en leg de zalm op de prei.
- Verdeel de dille over de vis.
- Druppel er wat olie over en vouw het bakpapier goed dicht.
- Laat de pakketjes in een stoompan boven kokend water of in een gewone pan met een klein bodempje kokend water in 10 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en röstikoekjes.
Hiervoor heb je nodig...
300 gram snijbonen
10 röstirondjes
1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum