Zondag: papillot met zalm en prei

Deze papillot met zalm en prei heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Het recept is voor 2 personen bedoeld.

Ingrediënten
    200 gram prei
    2 moten zalmfilet
    2 theelepels dille (diepvries of vers)
    ½ eetlepel olie
    Bakpapier of aluminiumfolie

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd de groente in smalle ringen.
  2. Verdeel de prei over 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie.
  3. Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en leg de zalm op de prei.
  4. Verdeel de dille over de vis.
  5. Druppel er wat olie over en vouw het bakpapier goed dicht.
  6. Laat de pakketjes in een stoompan boven kokend water of in een gewone pan met een klein bodempje kokend water in 10 minuten gaar worden. 

Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en röstikoekjes.
Hiervoor heb je nodig...

    300 gram snijbonen
    10 röstirondjes
    1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Menu
Energie
265 kcal
520 kcal
Eiwit
25 gram
30 gram
Koolhydraten
2 gram
35 gram
Vet
15 gram
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
4 gram
Vezels
2 gram
10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum