Zondag: paprikarolletje

Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • ½ bosuitje
  • 2 plakjes rookvlees
  • 1 eetlepel kappertjes
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • 4 houten cocktailprikkers

Bereiding

  1. Laat de paprika’s uitlekken en halveer ze in de lengte.
  2. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.
  3. Snijd het rookvlees in reepjes.
  4. Hak de kappertjes klein.
  5. Meng de bosui met het rookvlees, de kappertjes en de olie.
  6. Voeg wat peper toe.
  7. Leg de paprikastukken plat en schep op ieder stuk wat van het mengsel.
  8. Rol de paprikahelften voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker. 

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ongepaneerde schnitzel, groene kool en
risotto met paddenstoelen.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
60 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum