Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ideaal voor de balansdag.
Ingrediënten
- 2 geroosterde paprika's (pot)
- ½ bosuitje
- 2 plakjes rookvlees
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ eetlepel (olijf)olie
- 4 houten cocktailprikkers
Bereiding
- Laat de paprika’s uitlekken en halveer ze in de lengte.
- Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.
- Snijd het rookvlees in reepjes.
- Hak de kappertjes klein.
- Meng de bosui met het rookvlees, de kappertjes en de olie.
- Voeg wat peper toe.
- Leg de paprikastukken plat en schep op ieder stuk wat van het mengsel.
- Rol de paprikahelften voorzichtig op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht ongepaneerde schnitzel, groene kool en
risotto met paddenstoelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 60 kcal |
Eiwit | 3 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
Vet | 3 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum