Dit peperwater is uitersgeschikt voor de balansdag. Het voorgerecht heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- ½ theelepel korianderzaad
- 1 mespunt mosterdzaad
- 1 teentje knoflook
- ½ rode spaanse peper
- ½ theelepel kerriepoeder
- 3 dl groentebouillon
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Rooster het korianderzaad en het mosterdzaad in een kleine steelpan tot de korrels poffen en gaan geuren.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Maak het stuk peper schoon en snijd het in ringetjes.
- Roer het kerriepoeder door het zaad in de steelpan.
- Voeg de bouillon toe met het hele teentje knoflook en de ringetjes peper. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht trekken.
- Knip de koriander klein.
- Verwijder het teentje knoflook.
- Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi het koriander er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Indiase pompoencurry met kikkererwten en
zilvervliesrijst.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 20 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum