Zondag: Pestochampignons

Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
  • 200 gram middelgrote champignons
  • 1 eetlepel pesto
  • 8 basilicumblaadjes

Bereiding

  1.     Maak de champignons schoon.
  2. Verdun de pesto met 1 eetlepel water en schep dit door de champignons.
  3. Dek de schaal af met plasticfolie en verwarm de champignons in de magnetron 1 minuut tot de champignons heet zijn. Of verwarm de champignons met de pesto en het water al roerend in een pannetje.
  4. Meng er de klein geknipte basilicum door.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met salie, snijbonen en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
 Energie 60 kcal
 Eiwit 4 gram
 Koolhydraten 1 gram
 Vet 4 gram
 Verzadigd vet
 1 gram
 Vezels 2 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum