Zondag: pittige doperwtensoep

Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 dl bouillon
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 2 plakjes rookvlees

Bereiding

  1. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
  3. Bewaar de groene blaadjes van de bleekselderij voor garnering.
  4. Fruit de ui, de bleekselderij en de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de bouillon en de doperwten toe en kook de soep 10 minuten.
  6. Snijd het rookvlees en de selderijblaadjes in reepjes.
  7. Roer dit door de soep.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht karbonade gevuld met kruiden, Chinese kool en aardappelen.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
120 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum