Zondag: Prei-voorgerechtje, Rissotto met paddenstoelen en citrussalade

Getty Images

Deze heerlijke weekafsluiters zorgen ervoor dat u de nieuwe week vol energie tegemoet gaat. De gerechten staat in ongeveer een halfuurtje op tafel en zijn geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!

Prei-voorgerechtje

Ingrediënten
  • 2 dunne preitjes van gelijke dikte
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl droge witte wijn
  • 50 gram rookvlees
  • 1 eetlepel tomatenketchup

Bereiding
1. Maak de prei schoon en snijd het lichte deel van de prei in staafjes van ongeveer 10 cm. Bewaar het bovenste groene deel voor een ander gerecht.
2. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met wat peper enkele minuten.
3. Voeg de wijn toe en stoof de prei in ongeveer 8 minuten gaar./
4. Laat de prei uitlekken en afkoelen.
5. Wikkel ieder stukje in een plakje rookvlees en schik de rolletjes op 2 borden.
6. Roer de ketchup en wat peper door het overgebleven vocht en druppel over de rolletjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht de gepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.

Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

 Voedingswaarde  Recept  
Energie  115 kcal  
Eiwit  6 gram
 
Koolhydraten  3 gram
 
Vet  5 gram  
Verzadigd vet
 1 gram  
Vezels  1 gram
 


Risotto met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 15 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • ca. 7dl (groente) bouillon
  • 175 gram risottorijst
  • 150 gram paddenstoelen

Bereiding
1. Was de gedroogde paddenstoelen.
2. Week de paddenstoelen15 minuten in 1dl heet water.
3. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
4. Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en vang het vocht op.
5. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
6. Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
7. Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
8. Voeg de risottorijst toe enw arm dit mee tot alle korrels glanzen.
9. Breng de bouillon aan de kook.
10. Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
11. Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
12. Kook de rijst in ongeveer 25 minuten gaar.
13. Maak intussen de paddenstoelen schoon.
14. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
15. Strooi er een beetje peper en zout over.
16. Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.

Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.

Hiervoor heb je nodig

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram groene kool

Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of raadpleeg het etiket.

 Voedingswaarde  Recept  Menu
Energie  440 kcal  660 kcal
Eiwit  10 gram
 40 gram
Koolhydraten  70 gram
 75 gram
Vet  15 gram  20 gram
Verzadigd vet
 2 gram  4 gram
Vezels  3 gram
  8 gram  


Citrussalade met lemoncurdsaus

Ingrediënten

  • 1 rode grapefuit
  • 1 sinaasappel
  • 2 manderijnen
  • 2 eetlepels lemoncurc (potje)
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur

Bereiding
1. Schil de grapefruit en de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de plakken.
2. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
3. Verdeel het fruit over 2 schaaltjes.
4. Roer de lemoncurd los met likeur en druppel het sausje over het fruit.

Menusugesstie
Lekker met als hoofdgerecht een ongepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.

 Voedingswaarde  Recept  
Energie  160 kcal  
Eiwit  2 gram
 
Koolhydraten  30 gram
 
Vet  1 gram  
Verzadigd vet
 0 gram  
Vezels  3 gram
 

 Klik hier om terug te gaan naar het totale weekmenu

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum