Deze heerlijke weekafsluiters zorgen ervoor dat u de nieuwe week vol energie tegemoet gaat. De gerechten staat in ongeveer een halfuurtje op tafel en zijn geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk!
Prei-voorgerechtje
Ingrediënten- 2 dunne preitjes van gelijke dikte
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl droge witte wijn
- 50 gram rookvlees
- 1 eetlepel tomatenketchup
Bereiding
1. Maak de prei schoon en snijd het lichte deel van de prei in staafjes van ongeveer 10 cm. Bewaar het bovenste groene deel voor een ander gerecht.
2. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met wat peper enkele minuten.
3. Voeg de wijn toe en stoof de prei in ongeveer 8 minuten gaar./
4. Laat de prei uitlekken en afkoelen.
5. Wikkel ieder stukje in een plakje rookvlees en schik de rolletjes op 2 borden.
6. Roer de ketchup en wat peper door het overgebleven vocht en druppel over de rolletjes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht de gepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.
Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde | Recept | |
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 6 gram |
|
Koolhydraten | 3 gram |
|
Vet | 5 gram | |
Verzadigd vet |
1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Risotto met paddenstoelen
Ingrediënten
- 15 gram gedroogde paddenstoelen
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels olie
- ca. 7dl (groente) bouillon
- 175 gram risottorijst
- 150 gram paddenstoelen
Bereiding
1. Was de gedroogde paddenstoelen.
2. Week de paddenstoelen15 minuten in 1dl heet water.
3. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
4. Doe de geweekte paddenstoelen in een zeef en vang het vocht op.
5. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
6. Zeef eventueel het weekvocht als er zand in zit.
7. Fruit de sjalotjes in 1 eetlepel olie glazig.
8. Voeg de risottorijst toe enw arm dit mee tot alle korrels glanzen.
9. Breng de bouillon aan de kook.
10. Giet het weekvocht van de paddenstoelen en 1/3 deel van de bouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
11. Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
12. Kook de rijst in ongeveer 25 minuten gaar.
13. Maak intussen de paddenstoelen schoon.
14. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de rest van de olie gaar.
15. Strooi er een beetje peper en zout over.
16. Meng ze met de geweekte paddenstoelen door de risotto.
Menusuggestie
Lekker met een ongepaneerde schnitzel en groene kool.
Hiervoor heb je nodig
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram groene kool
Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of raadpleeg het etiket.
Voedingswaarde | Recept | Menu |
Energie | 440 kcal | 660 kcal |
Eiwit | 10 gram |
40 gram |
Koolhydraten | 70 gram |
75 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet |
2 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram |
8 gram |
Citrussalade met lemoncurdsaus
Ingrediënten
- 1 rode grapefuit
- 1 sinaasappel
- 2 manderijnen
- 2 eetlepels lemoncurc (potje)
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
Bereiding
1. Schil de grapefruit en de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de plakken.
2. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
3. Verdeel het fruit over 2 schaaltjes.
4. Roer de lemoncurd los met likeur en druppel het sausje over het fruit.
Menusugesstie
Lekker met als hoofdgerecht een ongepaneerde schnitzel, groene kool en risotto met paddenstoelen.
Voedingswaarde | Recept | |
Energie | 160 kcal | |
Eiwit | 2 gram |
|
Koolhydraten | 30 gram |
|
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet |
0 gram | |
Vezels | 3 gram |
- Voedingscentrum